Cele mai bune prolungitoare cu protecție

Fie că suntem acasă sau la locul de muncă, prelungitoarele cu protecție sunt accesorii esențiale în viața noastră de zi cu zi. Aceste dispozitive ne ajută să conectăm mai multe echipamente și aparate electrice într-un singur loc, asigurându-ne că acestea sunt protejate împotriva supratensiunilor și a altor probleme electrice.

Beneficiile prolungitoarelor cu protecție

Prolungitoarele cu protecție au devenit indispensabile în casele noastre și în medii de lucru, iar acest lucru se datorează numeroaselor lor beneficii. Iată câteva dintre cele mai importante avantaje ale acestor dispozitive:

 • Protecție împotriva supratensiunilor: Prolungitoarele cu protecție sunt echipate cu dispozitive de suprimare a supratensiunilor, care protejează aparatele electronice sensibile de fluctuațiile de tensiune din rețea.
 • Crește numărul de prize disponibile: Aceste dispozitive vă permit să conectați mai multe echipamente în același timp la o singură priză, economisind spațiu și făcându-le mai accesibile.
 • Asigură siguranța electrică: Prolungitoarele cu protecție sunt proiectate să oprească alimentarea cu energie electrică în cazul unei supratensiuni severe sau a unui scurtcircuit, prevenind astfel accidentele.
 • Protejează investițiile: Aparatele electronice și electrocasnice sunt costisitoare, iar un vârf de tensiune poate cauza daune semnificative. Prolungitoarele cu protecție vă ajută să vă protejați investițiile.
 • Convenient pentru utilizare: Prolungitoarele cu protecție vin în diferite dimensiuni și configurații, ceea ce le face versatile și potrivite pentru diferite nevoi.

Cum să alegeți cele mai bune prolungitoare cu protecție

Atunci când sunteți în căutarea celor mai bune prelungitoare cu protecție, există câteva aspecte cheie de luat în considerare:

 1. Numărul de prize: Asigurați-vă că prelungitorul are suficiente prize pentru a vă satisface nevoile. Verificați și dacă unele prize sunt proiectate pentru adaptoare mari.
 2. Lungimea cablului: Alegeți o lungime adecvată a cablului în funcție de locul în care doriți să folosiți prelungitorul. Mai multă lungime înseamnă mai multă flexibilitate.
 3. Protecție suplimentară: Verificați dacă prelungitorul oferă și protecție împotriva supratensiunilor telefonice sau de rețea, în funcție de nevoile dvs.
 4. Calitatea construcției: Optați pentru prelungitoare cu protecție de la branduri de încredere și cu recenzii pozitive pentru a vă asigura că veți avea un produs de calitate.
 5. Indicatori LED: Preluongitoarele echipate cu indicatori LED vă permit să verificați starea lor de funcționare și protecție.

Top 5 cele mai bune prolungitoare cu protecție

Am realizat o selecție a celor mai bune prelungitoare cu protecție disponibile pe piață, pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere:

Nume Număr de Prize Lungime Cablu Protecție Suplimentară
BELKIN SurgePlus 6 2 metri Da (telefonie)
APC SurgeArrest 8 3 metri Da (telefonie)
Tripp Lite TLP1008TEL 10 3 metri Da (telefonie și rețea)
Anker PowerStrip 12 2 metri Nu
TP-Link Kasa Smart Plug 3 1.8 metri Da (smart home)

Aceste prelungitoare au fost selectate pe baza performanței lor, numărului de prize, lungimii cablului și a altor caracteristici importante. Cu una dintre aceste opțiuni, veți avea încredere că echipamentele dvs. electronice sunt în siguranță.

Îngrijire și utilizare corectă

Pentru a vă asigura că prelungitoarele cu protecție funcționează corect și în siguranță, urmați aceste sfaturi simple:

 1. Verificați periodic: Inspectați prelungitorul pentru semne de deteriorare sau uzură și înlocuiți-l dacă este necesar.
 2. Nu supraîncărcați: Nu conectați la prelungitor mai multe echipamente decât poate suporta. Verificați specificațiile produsului.
 3. Evitați supraîncălzirea: Nu acoperiți prelungitorul și nu îl folosiți în apropierea surselor de căldură excesivă.
 4. Depozitați în condiții sigure: Păstrați prelungitoarele într-un loc uscat și ferit de umezeală.

Întrebări frecvente

Care este diferența între un prelungitor cu protecție și unul fără protecție?

Diferența principală constă în capacitatea de a proteja echipamentele împotriva supratensiunilor și scurtcircuitelor. Preluongitoarele cu protecție sunt echipate cu dispozitive speciale care opresc alimentarea electrică în caz de problemă, protejând astfel aparatele conectate.

Cum pot să aleg lungimea potrivită a cablului pentru prelungitor?

Alegerea lungimii cablului depinde de locul în care doriți să utilizați prelungitorul. Măsurați distanța de la priza de alimentare la locul în care veți conecta echipamentele și asigurați-vă că prelungitorul are o lungime suficientă pentru a acoperi această distanță.

Cum pot să testez funcționalitatea protecției la supratensiune a prelungitorului?

Majoritatea prelungitoarelor cu protecție au indicatori LED care vă arată dacă protecția este activă. De obicei, un LED verde înseamnă că protecția funcționează corect, în timp ce un LED roșu poate indica o problemă.

Pot folosi un prelungitor cu protecție în exterior?

Majoritatea prelungitoarelor cu protecție sunt destinate utilizării interioare. Dacă aveți nevoie de o soluție pentru exterior, asigurați-vă că achiziționați un prelungitor special conceput pentru acest scop, rezistent la intemperii.

Vezi și:

Photo of author

Aston

Lasă un comentariu